Hvedeknopper, 20 stk.
2,5 dl lunkent vand
2,5 dl lunken mælk
20 g gær
2 æg
15 g havsalt
50 g sukker
15 g stødt kardemomme
1-1,2 kg hvedemel
50 g blødt smør
Hæld vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Rør æg, havsalt og sukker i væsken, og tilsæt så kardemomme og hvedemel. Ælt dejen sammen i et par minutter. Ælt så smørret ing i dejen, til den slipper kanterne på skålen; det tager ca. 5-6 minutter. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer i skålen.
Vend dejen ud på et melet bord, og tril den ud til en lang pølse. Del den i 20 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bradepande med bagepapir, så de står tæt uden at røre hinanden, lad dem hæve i 2-3 timer, til de har dobbelt størrelse og er hævet sammen.
Bag hvedeknopperne ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, lad dem afkøle af på en bagerist
Ingen kommentarer:
Send en kommentar