lørdag den 27. juli 2013
Citronmåne med lime og marcipan
Ideen om citron og en fugtig sandkagedej med citronglasur på toppen som så var sivet ned i kagen var jo god nok, det gjaldt så bare om at få lavet den på en ordentlig måde, og ikke ligesom dem fra tanken eller Netto. Claus Meyer havde prøvet sig lidt frem og fundet en meget god løsning, så den afprøvede jeg igår eftermiddags. Jeg gav den et twist af lime, men hvis ikke du er til det kan du udskifte lime med citron (det giver dog ikke den heeelt store smagsforskel om der er lime eller citron i ;-)) i både kage og glasur.
Citronmåne med lime og marcipan, 1 stk
100 g marcipan
200 g blødt smør
200 g sukker
kornene af 1 vaniljestang
revet skal af 1 usprøjtet citron
revet skal af 1 usprøjtet lime
saft af ½ citron
saft af ½ lime
4 æg
180 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
Glasur
100-150 g flormelis (evt. mere eller mindre, det afhænger af citronen og limens størrelse)
saft af ½ lime
saft af ½ citron
Desuden
smør og sukker til formen
Forvarm ovnen til 175 grader. Beklæd en springform med et stykke bagepapir ved at løsne ringen,
placere bagepapiret over bunden og derefter spænde ringen på igen. Klip det overskydende papir af.
Smør siderne med smør og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker fra, og stil formen til side.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Kom revet marcipan, smør, sukker og vaniljekorn i en skål,
og pisk det godt sammen.
Riv skal af lime og citron ned i smørblandingen og pisk det sammen. Pres saften af den halve lime og den
halve lime og den halve citron, og pisk også det ind i smørblandingen. Tilsæt æggene et ad gangen mens du
pisker. Sigt derefter de tørre ingredienser i dejen og vend det sammen, til den er ensartet.
Kom dejen i den klargjordte springform, og bag den i midten af ovnen i ca. 45 minutter. Husk at holde øje
med din citronmåne og kigge efter at den ikke bliver for mørk hen imod slutningen af bagningen. Dæk den
evt. med et stykke alufolie, hvis det er tilfældet.
Tag kagen ud af ovnen og stil den på en bagerist. Lav straks glasuren ved at blande saft fra lime og citron
sammen med flormelis grundigt. Glasuren skal være tyndtflydende. Hæld glasuren over den varme kage
mens den stadig er i sin form - varmen gør at glasuren smelter ned i kagens øverste lag, hvilket gør at kagen
vi være dejlig fugtig og slet ikke tør. Lad kagen køle lidt af, før du tager den ud af formen, løsner
bagepapiret og lader den køle helt af.
Server citronmånen lun eller afkølet, helst på bagedagen eller dagen efter da den uden tvivl er bedst der.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Årh, mums det ser godt ud!
SvarSletSkøn blog, kunne du tænke dig at følges? (-:
God sommer -
Knus Michelle Eckert ♥
http://giveyourdaycolors.blogspot.dk/
Det var virkelig også skønt! :)
SletTusind tak, vi kigger forbi :)
God sommer,
Viola
LÆKKKKKKER BLOG JO!!! MMM..
SvarSlethttp://jannijanainakristensen.blogspot.dk/
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre! :)
SletMHH! Ser mega lækkert ud! :)
SvarSlethttp://innocentcherry.blogspot.dk
Det var det skam også! ;-)
Slet